For få dager siden ble det klart at bergenseren Yaw Amankwah måtte legge opp på grunn av en nakkeskade. Den tidligere midtstopperen har spilt for blant andre Brann, Sandefjord og danske Hobro.

Nå blir han fotballekspert på TV 2 på sendinger fra både norsk og internasjonal fotball.

Les på Sporten: Colin Kaepernick jobber knallhard for retur til NFL

Det føles litt på samme måte som da jeg signerte min første proffkontrakt, en glede over å kunne jobbe med noe man elsker, sier Yaw Amankwah.

Bergenseren har spilt for Stabæk de siste årene, men tidligere i uken ble det klart at en nakkeskade setter en stopper for hans videre spillerkarriere.

– Det er en glede å få være med på laget til TV 2. Miksen av ekstremt dyktige fagfolk foran og bak kamera er noe som både har imponert og motivert meg. Jeg har virkelig følt meg hjemme de få gangene jeg har rukket å være med så langt. Ekspertrollen er et eget fag, og jeg har fremdeles mye å lære. Da tror jeg ikke det er noe bedre sted for meg å lære enn i TV 2, sier den tidligere stopperen.

Yaw Amankwah har bred erfaring fra norsk fotball. I tillegg til Stabæk, har han spilt for Brann, Sandefjord, Tønsberg, Alta, Fana og danske Hobro.

– Yaw blir viktig for oss når vi skal øke satsingen på norsk fotball. At han har spilt på ulike nivåer i Norge er en stor fordel. Vår dekning skal handle om mer enn bare Eliteserien, sier fotballsjef i TV 2, Eystein Thue.

Les på F7: Optimister lever lenger!

Yaw kommer også til å være involvert rundt internasjonal fotball.

– I tillegg til å ha spilt på høyt nivå, har han studert sportsmanagement og forsket på psykologi innen fotballen, med Premier League som case. Så det er ingen tvil om at Yaw tilfører oss noe nytt, fortsetter Thue.

Yaw legger ikke skjul på at han har ambisjoner også i sin nye rolle.

– Som ekspert ønsker jeg å være en presis formidler av innhold jeg har forberedt godt. Jeg tror de fleste kommer til å kjenne igjen personen jeg har vært som spiller i at jeg alltid vil gjøre mitt beste, og aldri gå på akkord med det jeg tror på og mener, sier Yaw Amankwah.