Som tidligere speidergutt i 1. Holmlia KFUM børster Steinar Sagen støv av gamle speidermerker og inviterer seks kjente nordmenn til å dra ut i naturen for å leve som ekte speideraspiranter. Alltid beredt har premiere på discovery+ og TVNorge denne søndagen.

Gjengen som skal bli med Sagen ut i skogen er Siri Kristiansen, Ahmed Mamow, Jenny Skavlan, Henrik Mestad, Harald Eia og Henrik Fladseth. Der skal de finne ut av hvem er best på å lokalisere skogens dyrearter, hvem som kan sin ved godt nok til å fyre opp det fineste bålet og hvem som lager den mest smakfulle maten ute på tur. Kort og godt: Hvem kan overbevise programleder Steinar Sagen om at de er virkelig er alltid beredt, og dermed kvalifiserer som ekte speidere?

Les: Irans president nekter å snakke med kvinnelig CNN-journalist uten sjal

– Årene i speideren lærte meg rå overlevelseskunst i villmarken – i tillegg ble jeg kronet til «Bollekonge» i den årlige bollespisekonkurransen tre år på rad. Nå gleder jeg meg til å la denne gjengen ta del i det nydelige speideruniverset. Her må de legge fra seg alle overflødige tommeltotter og urbane skavanker i en knallharde kamp om gjeve speidermerker, sier Steinar Sagen.

Sagen har troa på deltakerne og tror flere av dem har potensiale som gode speidere.

– Hvis jeg skal tippe, vil jeg tro at Jenny er veldig nevenyttig. Jeg ser for meg at hun er god på å surre sammen rajer, mestrer knuter og spleiser. Jeg håper hun ikke syr om speideruniformen, det er strengt forbudt. Ahmed er den yngste i gjengen og er forhåpentligvis den jeg kan forme til å bli den beste speideren i løpet av serien. Jeg kommer til å favorisere Ahmed og gjøre han til min favoritt, som er veldig vanlig å gjøre blant speiderledere, sier Sagen.

– Siri har vært med i Kompani Lauritzen, men det er ingen fordel her. I Alltid Beredt prøver vi ikke å få folk til å bli den beste versjonen av seg selv, vi prøver heller å klemme folk inn i allerede formede rammer. Her skal alle bli helt midt på treet utgaver av seg selv. Henrik Mestad må nok jekkes kraftig ned fra første stund. Han har høy energi, er engasjert og slår meg som en besserwisser. Det er det ikke rom for i min tropp, sier Sagen.

Les: Southgate ofrer ryktet sitt for Harry Maguire

Sagen tror at Fladseth er god til å holde sårsteder høyt hvis noen blør.

– Det er fordi han både er relativt høy og har et typisk ambulansesjåfør-utseende. Harald derimot, er en idérik type som tenker utenfor boksen – noe som ikke nødvendigvis er kjempelurt i dette programmet, for her er det mange satte tradisjoner og regler som må følges, sier Sagen.

Elsker speideren
– Steinar Sagen er kanskje mest kjent som en av Norges fremste humorister, men at han har en forhistorie som speider og elsker alt speideruniverset har å by på, er det kanskje ikke alle som vet. Dette blir ganske mye Kongen befaler og en liten dæsj 71° nord, som bør by på flust av komiske og minneverdige tv-øyeblikk, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery.

Alltid beredt består av ti episoder og har premiere søndag 25.9 på discovery+ og TVNorge.