– Vi er stolte av å få lov til å bruke Oslos nye storstue som vårt valgstudio. Seerne kan blant annet se frem til en intens og spennende debattkveld med Operaen og Oslofjorden som fantastiske kulisser, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Valgstudio fra Deichman Bjørvika har premiere 22. august, og sendes søndag til torsdag frem til valgdagen. Det direktesendte programmet starter rett etter 21 Nyhetene på TV 2, og ledes av Cathrine Fossum og Linn Wiik, som tar deg gjennom de viktigste valgkampsakene og debattene. Tallanker Kjetil H. Dale presenterer ferske målinger og prognoser, og kommentator Aslak Eriksrud serverer analysene. 

Les: Storvik slutter i NTB

Også én av TV 2s to partilederdebatter sendes fra Norges største folkebibliotek.  

– Deichman synes det er flott å huse TV 2s valgsendinger. Jeg tror at politikerne, lånerne og de som skal produsere valgsendingene vil ha nytte av å være sammen i Deichman Bjørvika, sier Knut Skansen, biblioteksjef for Deichman. 

– Mest omfattende valgdekning i TV 2s historie

Startskuddet for valgdekningen på TV 2 går allerede førstkommende søndag med statsministerduell fra Arendal, med Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum. Debatten ledes av programleder Yvonne Fondenes.

TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, kan love at det blir omfattende valgdekning både på TV 2, TV 2 Play, TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no:

– Dette er den mest omfattende valgdekningen i TV 2s historie. Vi kan med hånden på hjertet si at TV 2s seere og lesere aldri før har kunnet se frem til så mye valgstoff som i år, sier Solbrække. 

TV 2s første partilederdebatt sendes fra TV 2s Premier League-studio i Media City Bergen. Debatten ledes av programleder Arill Riise. Media City Bergen er også arena for valgnatt-sendingen, som ledes av Elin Ludvigsen, Morten Sandøy og tallanker Kjetil H. Dale. 

– Årets første partilederdebatt arrangeres fra TV 2s hovedkontor i Bergen. Her skal også valgnattsendingen sendes fra. Og målet vårt er som alltid at du skal få valgresultatet hos TV 2 først, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes. 

– Et stortingsvalg i Norge er alltid spennende. Vi vet at nordmenn er interessert i bred valgdekning fra hele landet, og det får de hos oss de kommende ukene, sier Sandnes.

Les på Sporten: Har ikke solgt noen stjerner siden Ronaldinho

Valgstoff rettet mot unge velgere

I år blir det også valgstoff på TV 2 Play, der fokuset er særlig rettet mot de unge velgerne. I den helt nye serien «Emmas stemme» følger vi influenser og «Bloggerne»-profil Emma Ellingsen i hennes møte med politikk og ungt engasjement. 

– Vi vet at mange unge ikke bruker stemmeretten sin. Derfor er vi særlig opptatt av å hjelpe førstegangsvelgeren med å ta valget gjennom flere nye satsinger rettet mot denne gruppen, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

På TV 2 Nyhetskanalen blir det selvsagt også bred valgdekning, med partilederutspørring i programmet «Ærlig talt», dypdykk i tallene i programmet «Tallknuserne», og et blikk på de største politiske snakkisene i aktualitetsprogrammet «Norske tilstander».

På TV2.no får vi blant annet gjensyn med «Bak rattet», der Linn Wiik tar med seg de tre statsministerkandidatene på kjøretur.

 – Dekningen vår skal kjennetegnes av å være tett på folks liv. Vi skal belyse de viktigste temaene i valgkampen, og vise hva som står på spill, forteller Solbrække.