Stig Jakobsen (53) er ansatt i stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Nidaros i Trondheim.

Stig Jakobsen er en erfaren toppleder og redaktør med dokumenterte resultater fra redaksjonelle nysatsinger i utfordrerposisjon. Han kommer til Nidaros fra jobben som publisher i Steinkjer24.

Les: HBO Max kommer til Norden 28 oktober

– Jeg har latt meg fascinere av Nidaros, og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere. Sjansen til å få være med på et slikt prosjekt var simpelthen for fristende til at jeg kunne si nei til det. Målet nå blir å få til å bli en enda mer superlokal og relevant avis – som samtidig evner å overraske. Det er mye Adresseavisen, med sin regionale fokus, ikke dekker, så jeg tror det skal være mulig å lage en avis som tilbyr noe annet og nærere, sier Stig Jakobsen.

Jakobsen er en erfaren redaktør med dyp kompetanse på digital strategi. Han var leder for nyetableringen Steinkjer24, og før dette ansvarlig redaktør for iTromsø. Han har også erfaring som redaktør i Bonnier og har jobbet som journalist i flere redaksjoner, blant annet TV2. Han har et stort medienettverk og kjenner Trondheim godt, ikke minst fra sine fire år som student i byen.

Direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, er svært tilfreds med ansettelsen av en erfaren toppleder i Nidaros.

– Vi er overbevist om at Stig vil løfte Nidaros og sørge for at at vi tar en sterkere posisjon i et strategisk viktig marked for Amedia. Stig er en stødig redaktør som trives i utfordrerposisjon. Han er strategisk sterk, nytenkende og samtidig flink til å få med seg folk, sier Nilsen.

– Dette er en spennende og god ansettelse som redaksjonsklubben har sett fram til. Avklaringen har mye å si for veien for Nidaros. Vi er glad for at vi får en kompetent redaksjonell leder, og vi ser fram til å bli enda bedre kjent med Stig, sier Kine Tømmerdal.

Les på Sporten: Legenden Jaap Stam har det med å få sparken