Q36.5 Pro Cycling Team-rytter Carl Fredrik Hagen blir Eurosports ekspertkommentator under Tour de France. Det er rekordmange nordmenn som deltar i årets utgave, og Hagen mener det er lov å håpe på tidenes norske Tour de France. Og discovery+ viser hvert minutt av Tour de France – uten avbrudd.

  1. juli braker det hele løs i Bilbao når Tour de France-sirkuset ruller i gang for 110. gang. I 2023 står et norsk lag, Uno-X, på startstreken for første gang. Hele åtte norske ryttere er med i år, og seks av dem representerer Uno-X. I tillegg deltar Vegard Stake Laengen og Edvald Boasson Hagen for henholdsvis for UAE Team Emirates og TotalEnergies.

Eurosport og discovery+ sender de første 75 minuttene helt eksklusivt i Norge. Det er kun discovery+ som viser hele hele rittet, uten avbrudd.

Les på Sporten: Har på plass genial løsning for Messi!
Til det som kan bli tidenes norske Tour de France, forsterker Warner Bros. Discovery laget med Q36.5 Pro Cycling Team-rytter Carl Fredrik Hagen. Han blir ekspertkommentator i tospann med den rutinerte sykkelkommentatoren Theis Magelssen de fem første etappene. I tillegg vil han bidra med sin ekspertise på Eurosport.no gjennom hele treukersrittet.

– Jeg gleder meg til å se de norske i aksjon og se hva de andre lagene har forberedt til Tour de France. Jeg gleder meg til åpningsetappene i årets Tour de France, og de finalene på de første etappene kjørte jeg under ett ritt i fjor, så jeg vet hva som venter rytterne der. Ellers gleder jeg meg til å formidle sykkel til publikum, sier Carl Fredrik Hagen.

Hagen har ikke syklet Tour de France, men står for den beste plasseringen for en nordmann i en Grand Tour. 31-åringen ble i 2019 nummer åtte i Vuelta a Espana. Rekorden hadde han alene frem til i vår da Andreas Leknessund klinket til med en 8. plass i årets Giro d’Italia. Han vet derfor godt hva som venter rytterne de tre neste ukene.

– Det er veldig mange uforutsette ting som kan dukke opp i et treukersritt kontra ett mindre ritt. Sykdom, velt og taktiske bommerter. Du har 21 muligheter til å lykkes eller mislykkes. Over tre uker er det også ting som skjer med kroppen. På uke tre vil man kjenne at man har vært på sykkelen i to uker allerede. Det er en hard anstrengelse både fysisk og psykisk, sier Q36.5 Pro Cycling Team-rytteren.

– Det er lov å håpe dette blir tidenes norske Tour de France. Jeg har en god følelse. Det er mange spennende etapper og jeg tror Uno-X har muligheten til å kjøre noen gode resultater. Fra et eksperthold ville jeg ha utnyttet det at Uno-X er underdogs i feltet. I feltet vil det ikke være noen som sitter og forventer at de skal ta føringer og ligge i front av feltet. Det kan de utnytte, og de har noen sterke ryttere som kan gå i brudd og overraske. Samtidig har de noen meget smarte folk i bilen bak, sier Hagen.

Les på Capitol: Derfor bør du spise en salat hver dag