Snart kan du få svar på om det er lettere å fange en to meter høy Skal vi danse-dommer enn en prinsesse med livvakter?

Märtha Louise, Morten Hegseth, Tinashe Williamson og Petter Schjerven er blant kjendisene som skal leke gjemsel med et kobbel profesjonelle etterforskere i hælene i det nye TVNorge-programmet Jaget.

LES: N’Golo Kanté blir snart klubbeier

Er det lettere å fange en to meter høy Skal vi danse-dommer enn en prinsesse med livvakter? Eller en langrennsløper uten ski på beina? Hver nordmann blir filmet opptil 70 ganger i døgnet, og alt fra hva som handles til middag til hva som legges ut på sosiale medier blir registrert. Er det i hele tatt mulig å gjemme seg i 2023? Det skal åtte kjendiser, fordelt i fire par, få kjenne på når de denne høsten skal flykte fra Drammen fengsel i programmet Jaget, som kommer på TVNorge til høsten.

Deltakerparene som skal prøve seg som rømlinger er forfatter og skuespiller Tinashe Williamson og Märtha Louise, programleder Petter Schjerven og tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeseth, programlederne Morten Hegseth og Vegard Harm og artist Petter «Katastrofe» Kristiansen og programleder Christine Dancke.

Les på F7: Fox News kritiserer Lionel Messi, men er samtidig imponert over at David Beckham har lært seg engelsk

– Jeg har alltid sett mye true crime. Jeg håper at alle de timene jeg har skremt meg selv med det, gir meg et fortrinn, siden jeg alltid har fulgt nøye med på hvordan de flykter. Hvis jeg klarer å out-smarte jegerne så føler jeg at jeg har rundet true-crime gamet mitt, og kanskje kan begynne å se på bakeprogrammer i stedet. Jeg gru-gleder meg og tror dette blir veldig spennende. Märtha og jeg er venner fra før, så det blir uansett koselig å være på tur, sier Tinashe Williamson.

Vil rømme i helikopter
Deltakerparene må holde seg på rømmen i ti dager, mens den erfarne etterforskningslederen Johnny Brenna og hans team av jegere puster dem i nakken gjennom hele flukten. Deltakerne har begrensede midler, og de legger igjen elektroniske spor hver gang de tar ut penger, slår på mobiltelefonen eller kjører på motorveien. De kan få hjelp av venner og familie, men jegerne har mulighet til å foreta avhør av alle i kjendisenes omgangskrets. Jegerne har også tilgang til overvåkningskameraer, mobiltrafikk, kortbruk og andre spor deltakerne kan etterlate seg. Klarer kjendisene å holde hodet kaldt, holde seg under radaren og nå frem til målpunktet?

Morten Hegseth har tro på at han og makkeren Vegard Harm kommer til fungere bra som team.

– Jeg er dominant, hard og direkte, mens Vegard er litt underdanig, redd og konfliktsky, men vi er fysisk sterke, kjenner hverandre og kjenner hverandres grenser. Problemet vårt er at vi har tre show på Vestlandet vi skal holde under innspillingen, så vi kan bli utrolig lette å ta. Jeg håper planen min om å rømme i helikopter går igjennom, sier Morten Hegseth.

Etterforskningsteamet består av:
Johnny Brenna (etterforskningsleder), operativ leder, politispaner, krimreporter og forfatter.
Frode Olafsen, overvåkningsspesialist og eier av SpyShop.
Sophie Matlary, statsviter og etterforsker (politi og næringsliv).
Usman Ali, tidligere politi.
Kine Falch, journalist og programleder.
Kristian Haugbjørg Smith, politi.

Jaget kommer på TVNorge høsten 2023.