Skal du se Premier League på Viaplay koster det 789 kroner pr måned og hvis du bare vil ha medium pakke uten de gjeveste sportsrettighetene koster det 399 kroner pr måned.

Viaplay konkurrerer med store aktører innen film og serier, som er vesentlig billigere. Aktører som Disney + HBO Max, SkyShowtime, Netflix, Apple TV og Amazon Prime ligger alle under 100 lappen pr måned. De opplever alle at ting stagnerer hvis det blir for dyrt.

Les på F7: Lego vender tilbake til 80-tallet med en 2651-delers modell av «Pac-Man»

Ekspansjon og grådighet har kostet Viasat dyrt.

Viaplay som er strimingtjenesten til Viasat sliter med salget!


Viaplay trøbler med å hanke inn nok kunder og justerer markant ned forventningene for 2023. Strømmetjenesten sender blant annet Premier League og vintersport.

Varslet om færre abonnementer gjorde at aksjekursen stupte med over 59 prosent mandag formiddag, skriver E24.

Utsiktene for det svenske selskapet er såpass mye dårligere enn ventet, at Viaplays konsernsjef Anders Jensen går av med umiddelbar virkning. Han sier i en uttalelse at han gjør det i lys av dagens utfordringer.

Viaplay peker på flere årsaker til de nedjusterte forventningene. Blant dem er lavere kundeetterspørsel, nedgang i reklamemarkedet og dyrere valutatransaksjoner. I tillegg har kutt i kostnader gått saktere enn antatt.

På det nordiske markedet har Viaplay kuttet anslått fortjeneste i år fra 1,2-1,35 milliarder svenske kroner til et sted mellom 0,8 og 1 milliard.

Sportssatsingen i Viaplay er betydelig. Selskapet har akkurat gjort unna sin første sesong med de svært dyre Premier League-rettighetene. Vintersport, håndball og Formel 1 er også i Viaplays portefølje.

Sport på TV har blitt så dyrt at mange som ellers ville kjøpt abonnement rett og slett ikke tar seg råd.

Les på Sporten: Over 800 millioner mindre i lønn på et døgn