Suzann «Tutta» Pettersen skal være med som golfekspert for Discovery under OL. Pettersen, som er tidenes mest meritterte golfspiller, vil blant annet være ekspertkommentator under kvinnenes golfturnering i Tokyo.

– Vi er svært glade for å få Suzann med på laget som ekspert og ekspertkommentator under OL. Det er få som vet mer om hva som skal til for å hevde seg i verdenstoppen enn Norges mest meritterte golfspiller. Hun vil blant annet kommentere kvinnenes golfturnering under årets OL, samt være ekspert i studio før Viktor Hovland og herrene skal kjempe om medaljene, sier sportsdirektør i Discovery Norge, Morten Johannessen.

Les: Egmont kjøper resten av Cappelen Damm Egmont

Suzann «Tutta» Pettersen er den mest meritterte norske golfspilleren noensinne, og var på et tidspunkt rangert som nummer to i verden. Hun står bokført med syv seire på Ladies European Tour og 15 på den amerikanske LPGA Tour-en. I 2016 deltok Pettersen selv i OL, noe som endte med en tiendeplass. Suzann Pettersen ga seg på topp i 2019, etter å ha avgjort Solheim Cup for Europa.

– Må nyte øyeblikket
– Jeg gleder meg skikkelig til golfturneringene i OL. På herresiden har vi en av de store medaljekandidatene i Viktor Hovland. Det er selvfølgelig et veldig trangt nåløye, men vi har absolutt en medaljekandidat i Viktor. Jeg vet selv hvor stort det er å være med i et OL, så jeg håper de norske spillerne bare nyter øyeblikket. Gjør de det, så kan dette bli veldig spennende for oss nordmenn, sier Suzann Pettersen. 

 Pettersen vil være ekspertkommentator under kvinnenes golfturnering 4. august, der Tonje Daffinrud er Norges medaljehåp. På herresiden har Viktor Hovland trollbundet en hel golfverden i PGA Tour-en de siste årene, og fra og med torsdag 29. juli skal Oslo-gutten vise seg fram på den store OL-scenen. Også Kristian Krogh Johannessen er med til Tokyo, ettersom han kvalifiserte seg til lekene tidligere denne måneden.

Les på Sporten: Spansk media: Eden Hazard er fortsatt i spill

I tillegg til Suzann «Tutta» Pettersen vil Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud kommentere golf under OL. Til sammen vil de kommentere fire runder for kvinner og fire runder for herrer, hvor herrene er først ut. Alle golfsendingene sendes på strømmetjenesten discovery+ og på Discoverys lineære kanaler på følgende tidspunkter:

  • Torsdag 29. juli 00:00: Golf, menn. 1. runde. Med Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen (Eurosport Norge/TVNorge/discovery+).
  • Fredag 30. juli 00:00: Golf, menn. 2. runde. Med Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen (Eurosport 1/discovery+).
  • Lørdag 31. juli 00:00: Golf, menn. 3. runde. Med Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen (Eurosport 1/discovery+).
  • Søndag 1. august 00:00: 0:00: Golf, menn. 4. runde. Med Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen (Eurosport 1/discovery+).
  • Onsdag 4. august 00:00: Golf, kvinner. Runde 1, med Tonje Daffinrud (TVNorge/Eurosport 1/discovery+).
  • Torsdag 5. august 00:00: Golf, kvinner. Runde 2 med Tonje Daffinrud (Eurosport 1/discovery+).
  • Fredag 6. august 00:00: Golf, kvinner. Runde 3 med Tonje Daffinrud (Eurosport 1/discovery+).
  • Lørdag 7. august: Golf, kvinner. Runde 4 (avsluttende)  (Eurosport 1/discovery+).