Det ble høydramatisk da Jerv til slutt slo Brann på straffer i kvalifiseringen til neste års Eliteserie. På det meste fulgte hele 362.000 seere kampen på MAX, noe som tilsvarer en seerandel på nesten 40 prosent.

– Dette er svært gode tall, ikke minst med tanke på at det også spilles et VM i håndball i disse dager. Det var nok flere som først fikk med seg håndballjentene, for så å følge dramatikken i Eliteserien. Vi ser av tallene at seerne kom til etter hvert som dramatikken tilspisset seg, med nesten en dobling av seertallene omgang for omgang, sier kommunikasjonsansvarlig for sport i Discovery, Martin Hinsch.

Les: Nesten en milliard mindre annonseinntekter

Kampen totalt sett hadde ett snitt på nesten 200.000 seere, hvor det økte fra 115.000 til 201.00 fra 1. til 2. omgang. Ekstraomgangene hadde et snitt på 250.000 seere, mens straffesparkkonkurransen ble fulgt av 345.000 seere i snitt.

– Dette var årets kamp i norsk fotball. Det er heller ingen tvil om at Brann har en sterk supportergruppe, som har sørget for gode seertall gjennom hele sesongen. Når det i tillegg blir så dramatisk som det ble i går, så var det mange som ønske å få det med seg kampen. 6 mål i ekstraomgangene og en avgjørelse med straffesparkkonkurranse er ikke hverdagskost, selv i norsk fotball, sier kommunikasjonsansvarlig for sport i Discovery, Martin Hinsch.

Kampen hadde i snitt 20,2 prosent seerandel i aldersgruppen 20 til 59 år, med en topp på nesten 40 prosent under straffesparkkonkurransen.

Les på Sporten: Rafael Benitez har tatt den Store praten med Everton-ledelsen