Våren 2022 kommer TVNorge og discovery+ med en nyvinning innen 71° nord-universet. I 71° nord – team skal fire par med kjente personer kjempe seg på kryss og tvers i norsk natur. Lagene konkurrerer mot hverandre på tid, og de to kjendisene som tåler mest og samarbeider best, og dermed kommer seg først fram til det aller siste sjekkpunktet, er vinnere av historiens første 71° nord – team.

Kjendislagene som skal konkurrere mot hverandre består av Jon Almaas (programleder) og Adam Schjølberg (komiker), Vita og Wanda Mashadi (influensere og TV-profiler), Victoria Tolaas (PT og influenser) og Safari Shabani (programleder, YouTube), og Thomas Alsgaard (tidligere skiløper) og Elisa Røtterud (journalist, eventyrer).

Les på Sporten: Bodø/Glimt overgangene denne sommeren

Fire av disse har vært med på 71° nord tidligere: Adam Schjølberg, Vita Mashadi, Jon Almaas og Thomas Alsgaard. De to sistnevnte har til og med vunnet konkurransen. For Jon Almaas var det lett å takke ja til en ny tur.

– Jeg må rett og slett prøve å få rettet opp imaget mitt. Forrige gang ble jeg stemplet som irriterende besserwisser, så nå skal jeg prøve å vise at jeg egentlig er ganske grei å ha med å gjøre. I tillegg var det å være med på 71° nord er noe av det mest oppkvikkende og ekstreme jeg har gjort, fra naturopplevelsene og lagfølelsen, til spenningen og adrenalinkickene, og det frister å få oppleve det en gang til, sier Almaas.

Lagene må bevege seg raskt, forsere tøffe utfordringer og komme seg først i mål, så både samarbeidsevner og utholdenhet vil bli satt på prøve. Å gå på lag med Adam Schjølberg ser han fram til.

– Han virker som er gladgutt og jeg trives med utadvendte folk med humør. Jeg tror vi passer som hånd i hanske. Og så krysser jeg fingrene for at han ikke snorker, sier Almaas.

Den profilerte programlederen tror konkurransen fra de andre blir sterk.

– Thomas og Elisa er turvante sprekinger, så de blir tøffe å hamle opp med. Victoria og Safari er også spreke og sterke, så der må jeg satse på at de gjør seg bort på nybegynnerfeil. Vita og Wanda er outsidere. Ryktene går om at de har trent godt, men spørsmålet er om de kommer til å kaste bort en del tid på krangling. Ellers er jo min egen kropp en slags konkurrent. Jeg er jo ikke 25 lenger, slår Almaas fast.

Kontinuerlig utvikling
Programdirektør i Discovery Networks Norge, Magnus Vatn, er spent på å teste ut en ny versjon av det etter hvert svært velkjente konseptet.

– Vi jobber kontinuerlig med å utvikle programkonsepter, både nye og eksisterende, og 71° nord har vært en bærebjelke i vårt sendeskjema i årevis. Det er vi skikkelig stolte av. Selv om vi nå lager 71° nord en ny vri, vil programmets DNA være tydelig til stede. Deltakerne skal fortsatt bryte egne grenser i møte med beintøffe utfordringer i spektakulær norsk natur, sier Vatn.

71° nord er et av verdens lengstlevende realitykonsepter, og TVNorge og discovery+ har i alt laget 36 sesonger med TV innen 71-universet, medregnet vanlig 71° nord, 71° nord – Norges tøffeste kjendis og Camp 71. 71-formatet er en av TVNorges aller største suksesser, og satte så seint som i 2020 nye seertallsrekorder, 21 år etter premieren på samme kanal i 1999.