På det meste så 281.000 nordmenn finalen mot Rafael Nadal på søndag. Det utgjorde en seerandel på over 56 prosent i målgruppen 10-79.

Casper Ruud har sørget for fantastiske seertall den siste uken. Det er ingen tvil om at det er en tennisfeber på gang i Norge. Først var det kvartfinalen mot danske Holger Rune, som satte ny tennisrekord for oss. Semifinalen mot Marin Cilic ble sett av 108.000 i snitt og hadde 195 000 seere på det meste. Søndagens finale knuser alle rekorder. Hele 281.000 var innom sendingen på det meste, med et snitt på 217.000. Dette sørget for fantastiske seerandeler på over 56 prosent for MAX, sier sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen.

Les: Netflix vil ha mer «Drive to Survive»

Søndagens finale mot Rafael Nadal ble sendt på TV-kanalen MAX og strømmetjenesten discovery+.

– I tillegg til knalltall lineært så har vi også sett svært gode tall digitalt. Folk har strømmet til discovery+ gjennom hele turneringen, og vi har aldri hatt så mye seing og fått så mange nye kunder på en tennisturnering tidligere, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Warner Bros. Discovery.

LES: Ingen grunn til å lure på om Pochettino er ferdig hos PSG og at Messi blir

– All ære til Casper Ruud
Etter overbevisende spill gjennom hele turneringen ble det tøft i finalen for Casper Ruud mot Rafael Nadal. Spanjolen tok sin 22. Grand Slam-tittel med sett-sifrene 6-3, 6-3 og 6-0. Dermed ble det tap for Ruud, som er den første nordmannen noensinne som har spilt en Grand Slam-finale i tennis.

– Vi har hatt et vanvittig trykk i alle kanaler de siste dagene, og har satt rekorder både når det gjelder seing på lineær-TV og strømming, i tillegg til eurosport.no og sosiale medier. Æren skal Casper Ruud ha, som har befestet sin posisjon i verdenstoppen av internasjonal tennis. Så skal vi puste ut noen dager, før vi retter blikket mot Wimbledon som kommer allerede i slutten av måneden, sier sportsdirektør i Warner Bros. Discovery, Morten Johannessen.