Bjørn Eidsvåg, Karoline Krüger, Ingebjørg Bratland, Freddy Kalas, Kristian Kristensen, Isah og Emma Steinbakken er årets artister i «Hver gang vi møtes». Mandag starter innspillingen av en ny sesong på idylliske Kjerringøy utenfor Bodø.

– Vi er så jublende glade for at akkurat disse sju artistene blir med oss opp til Kjerringøy. Både i sjanger, alder og personlighet er jeg sikker på at denne gjengen kommer til å utfylle hverandre på aller beste vis. Og samtidig kommer de til å skape ny norsk musikk som kommer til å leve i generasjoner. «Hver gang vi møtes» er en signatur-produksjon for oss, der vi virkelig søker å gi seerne opplevelser som varmer langt inn i hjerteroten, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Få artister er like folkekjære som Bjørn Eidsvåg (68). Etter et halvt århundre i musikkbransjen står han som en bauta i norsk musikkhistorie og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. Selv etter en lang og solid karriere er han stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk.

Les på Sporten: Barcelona gir klubbens rikeste en fet fallskjerm

«Hver gang vi møtes» spilles inn på idylliske Kjerringøy utenfor Bodø. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2.

Siden oppstarten i 1971 har han gitt ut 28 album, vært nominert til Spellemann 18 ganger, spilt ca. 80 konserter hvert år, gitt ut bok, hatt eget TV-program, radioprogram og inntatt scenen på Det Norske Teatret med den egenskrevne teaterforestillingen “Etterlyst: Jesus” – for å nevne noe. Bjørns nysgjerrighet på nye musikalske uttrykk har ført til mange spennende samarbeid med kjente artister fra Norge, Sverige og Danmark opp gjennom årene, blant annet duetten “Mysteriet deg” med Lisa Nilsson. Låta vant Spellemannprisen for Årets Låt og har over 10 millioner avspillinger på Spotify.

Karoline Krüger (52) er både prisbelønt komponist og fullbåren musikalsk teaterartist.

Siden debuten i 1988 har Karoline gitt ut sju soloalbum, og medvirket på et titalls andre. Hennes to albumer «De to Stemmer» og «Labyrinter» , basert på André Bjerkes dikt, ble begge nominert til Spellemann, i 2005 og 2019. For musikken til teaterforestillingen «Veggen», mottok hun i 2012 Nopas komponistpris «Årets verk». De siste årene har hun gjort suksess på teaterscenen, med hovedroller i Folketeater-oppsetningene «Chess» og «Mamma Mia».

Ingebjørg Bratland (32) var før hun platedebuterte allerede et etablert navn i folkemusikkmiljøet, og Bratland har vunnet utallige mesterskap og priser. Som artist platedebuterte hun på det kritikerroste prosjektet «Heimafrå» (2013), sammen med Odd Nordstoga.

Les på F7: «Min skyld» blir TV-serie

Med låter som «Jul i Svingen», «Ingen som du», «På avstand», «Fordi eg elskar deg», «Ljos», «Stjernene» (med Lars Vaular), «Vintersong», «Bror» og «Di Ingebjørg», har hun boret seg inn i den norske folkesjelen. Gjennom iherdig turnévirksomhet har hun i tillegg etablert et stort og entusiastisk publikum som live-artist! I tillegg til gull- og platina-troféer for salg av cd-er og vinyl, har hun har i tillegg blitt streamet nærmere 100 millioner ganger.

Fredrik Auke (32), bedre kjent som Freddy Kalas, har siden han ga ut «Pinne for Landet» i 2014 tatt landet med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Etter afterski-låta har hitsene kommet som perler på en snor med bl.a. juleklassikeren «Hey Ho», gladlåta «Vibber», energiske «Feel da rush» og sommerhiten «Jovial», som toppet alle hitlistene. Sistnevnte gjorde «Jovial» til det mest søkte ordet på Google i Norge i 2016. Han har toppet salgslistene i Norge flere ganger, besøkt VG-Lista og Allsang På Grensen i flere år og vært nominert med «årets låt» hos Spellemann (2016) m.m. Freddy Kalas har over 450 millioner streams på digitale strømmeplattformer, og fortsetter å være en av landets mest attraktive liveartister.

Kristian Kristiansen (30) ble i 2015 kronet med tittelen Årets Urørt på NRK P3, og trollbandt både dommerne og lytterne med sin unike stemme og formidlingsevne! I 2017 slapp han sin første EP «Gressholmen».

På neste utgivelse, og hans første fullengde-album «Kor vi ende» kom i 2019. I januar 2022 slapp han sitt andre album «2003», hvor han igjen viste helt nye sider av seg selv.

Han har flere store suksesser bak seg, med blant annet utgivelsene «Kan du lære mæ» og «Du ga mæ viljestyrke», hvor begge låtene nådde topp 5 på radio og sistnevnte mottok dobbelt platina. Kristian har med den store stemmen og det varme hjertet kapret en stor plass hos mange her til lands.

Isah (23) har raskt blitt det nye store navnet på den urbane R&B-scenen. På sin korte tid som artist har Isah hatt flere samarbeid med Dutty Dior, deriblant på hitsingelen «Hallo» som har over 30 millioner streams og som vant prisen for årets låt på P3 Gull 2019. I 2019 debuterte han med sin etterlengtede og todelte EP «Sukkerspinn & hodepine». EPene har hittil blitt streamet over 20 millioner.

Isah ble Årets stjerneskudd under by:Larm 2020, samt Årets gjennombrudd og Urban kategorien på Spellemannprisen 2019. Med hits som «Zelda», «Luv meg», og «Drukne» som til sammen har passert flere millioner i streams, har låten «Blitz» som ble lansert i september 2020, blitt en kjempesuksess og har snart streamet til gull. Han slapp låten «2 Glass» i desember 2020 og i juni 2021 slapp Isah og Dutty Dior samarbeidsprosjektet «Begge To», en EP som inneholdt fire låter.

Emma Steinbakken (19) slo gjennom over natten i oktober 2018, da hun slapp debut-singelen «Not gonna cry», som er blitt avspilt mer enn 23 millioner ganger på Spotify. En fantastisk live-debut på bylarm noen måneder senere vekket interessen til musikkbransjen i hele verden og i 2019 ble Emma signert til Epic Records i Tyskland, fikk amerikanske Paradigm Agency (nå Wasserman Music) som bookingagent og Sony Music Publishing i Stockholm som publisher.

Med dette teamet i ryggen slapp Emma flere singler og turnerte og reiste Europa rundt med og uten band, frem til pandemien. Og selv om pandemien har stoppet det meste av reisingen og turneringen har den nå 19 år gamle Emma i de to årene gjort ferdig videregående skole, rukket å bli nummer én på Spotify og singellista her hjemme med «Jeg glemmer deg aldri», sluppet flere egne låter og samarbeidet med Matoma, Alan Walker, Robert Grace og nå sist med Broiler og Kamelen, og har før og under en travel festivalsommer jobbet hardt og intenst med å lage musikk, som publikum snart skal få vite mer om, og høre.