Match of the Day nøt sitt største publikum siden november i går kveld, til tross for Gary Linekers fravær.

BBC falt i uro denne uken etter at suspensjonen av Gary Lineker utløste en masseeksodus av fotballeksperter og kommentatorer.

Lineker ble suspendert av BBC etter at han nektet å be om unnskyldning – eller endre måten han bruker Twitter på – for en Tweet han publiserte tidligere i uken.

Les: Willian: «Skulle ønske jeg aldri hadde dratt»

Linekers Tweet sammenlignet språket som ble brukt i den konservative regjeringens kontroversielle lov om ulovlig migrasjon med det som ble brukt i Tyskland på 1930-tallet.

BBC suspenderte Lineker for å ha brutt sine habilitetsregler, til tross for at flere ledende skikkelser ved kringkasteren har nære bånd til det konservative partiet.

Etter Linekers suspensjon sa både Ian Wright og Alan Shearer at de ikke ville dukke opp på lørdagskveldens utgave av Match of the Day.

Flere andre forståsegpåere og programledere inkludert Alex Scott, Mark Chapman, Micah Richards og Jermain Jenas utelukker seg selv, og det samme gjorde alle de seks kommentatorene som var planlagt å gi kommentarer til lørdagens kamper.

Til slutt endte BBC opp med å sende en merkelig 20-minutters versjon av Match of the Day som inkluderte høydepunkter fra seks kamper uten kunnskap, kommentarer eller til og med den vanlige intro-temamusikken.

Les: I hemmelig møte med Real Madrid rett etter 800 millioner i året kontrakt ble underskrevet

Det var heller ingen intervjuer med managere eller spillere etter kampen, da de ikke ble bedt om å gi intervjuer til Dagens kamp.

Fredag avslørte PFA at noen klubber hadde uttrykt interesse for å vise solidaritet med Lineker og hans kolleger.

Som forventet har millioner av mennesker stilt seg inn for å se hva som kan ende opp som en gang-i-livet-begivenhet. Som et resultat fikk programmet sine beste seertall siden november.

2,58 millioner mennesker – opp nesten 500 000 fra forrige ukes 2,09 millioner seertall – stilte inn klokken 22:20 lørdag kveld.

Lørdagens utgaver av Football Focus og Final Score ble fullstendig trukket fra TV-planene.